KONTAKTY
NOVINKY
ZBOŽÍ V AKCI
Máte oblíbenou značku vína, a přestože Vám včera k sýrům při posezení s přáteli chutnalo, tak další den u rodinného oběda to není ono? Už se Vám to také stalo?
Výběr toho správného vína k jednotlivým pokrmům není vůbec tak jednoduchý, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale platí jedno jednoduché pravidlo, které by Vám mělo pomoct. To pravidla zní – jídlo nesmí být nikdy sladší než víno.
Důvodem toho je, že pokud pijete suché víno s nasládlými pokrmy, získáte z vína nadměrně kyselý pocit, který může přerůst až v nepříjemnou chuť. A i když má suché víno ovocnou chuť, kombinace se sladkým dezertem nebude to pravé. U dezertů sladkost očekáváte, existují však i jídla, do kterých byste to na první pohled neřekli. Například na másle glazovaná zelenina, krabí maso nebo celá řada různých omáček. V těchto případech je dobré se suchým nebo kyselejším vínům vyhnout a zvolit jinou variantu tak, aby se jeho chuť s podávaným pokrmem neprala, ale snoubila.
Samozřejmostí pak už zůstává správná teplota vína při podávání
– v tom Vám může skvěle pomoct chladnička na víno. Jedinečný pomocník, který najde své uplatnění nejen v těchto teplých dnech, ale i na podzim či v zimě.